Отиде си Анжел Вагенщайн, съобщиха негови близки. Той е български режисьор, сценарист,

...
Отиде си Анжел Вагенщайн, съобщиха негови близки. Той е български режисьор, сценарист,
Коментари Харесай

Отиде си режисьорът Анжел Вагенщайн

Отиде си Анжел Вагенщайн , съобщиха негови близки. Той е български режисьор , сценарист, публицист и държавник.

„ Най-голямото, топло и състрадателно сърце спря да бие . Погребението ще се извърши в най-тесен фамилен кръг. Поклонението ще се състои в Софийската синагога на трийсетия ден от гибелта, както повелява еврейската традиция “, написа внучката му Жаклин Вагенщайн във Facebook. 

Анжел Вагенщайн е роден на 17 октомври 1922 година Създател е на сюжетите на 52 игрални, документални и анимационни кино лентата, създадени в девет страни. Автор е на пиеси за възрастни и деца, сложени в България и чужбина. Написал е седем книги, издадени в Германия, Русия, Франция, Чехия, Съединените американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Македония, Испания, Полша, Италия, Израел.

Романите от трилогията „ Петокнижие Исааково ”, „ Далеч от Толедо ” и „ Сбогом, Шанхай ”, отдадени на ориста на европейските евреи през Втората международна война, са удостоени с национални и интернационалните награди, включително, европейската премия за литература „ Жан Моне “ и годишните литературни награди на Съюза на българските писатели, на Сорбоната и ЮНЕСКО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР